Stageverslaggeving

Trimester 1

Eerste stagedag - 14 september 2021

Mijn eerste stagedag bij Jan Gevers was zeer aangenaam. Ik heb dinsdag 14 september een halve administratieve stage en een halve dag logistieke stage mogen volgen. Op mijn eerste dag heb ik een rondleiding gekregen van mijn stagementor Matthias Hooyberghs. Iedereen is zeer vriendelijk en aangenaam in de omgang. Het is een zeer fijne plaats om stage te lopen.

Tweede stagedag - 15 september 2021

Mijn tweede stagedag verliep zeer vlot. Ik heb de eerste 3 uren administratieve stage mogen volgen. Ik mocht verder werken aan mijn taak waar ik mijn eerste stagedag aan ben begonnen. Het laatste uurtje mocht ik helpen bij Fred in de winkel. Ik heb, zoals de dag ervoor, producten op datum mogen nakijken. Dit deed ik door van elk product de datum na te checken. Als ze binnen de 3 maanden vervallen, mag ik dit in de computer ingeven.

21 september 2021

Vandaag heb ik de hele dag op de bureau mogen zitten waar mijn stagementor, Matthias, en ook 2 andere collega's Evi en Natalie zitten. Ik heb verder mogen werken aan mijn Transport File waar ik vorige week ben aan begonnen. Ik vond het zeer aangenaam en fijn dat ik vandaag mijn stage kon bijwonen bij hen.

22 september 2021

Ik heb vandaag op mijn stage een halve dag stage mogen bijwonen op de bureau bij mijn stagementor, Matthias, en mijn 2 andere collega's. Ik heb verder mogen werken aan mijn Transport File. Ik heb bijna alle data van de maand januari erin ingeboekt. Ik vind dit een zeer fijn taak, omdat ik dit zelfstandig kan maken en mij kan bewijzen en laten zien wat ik kan.

28 september 2021

Vandaag is het geen stage, omdat ik op sportdag ben. Ik ga met heel mijn klas en met een paar andere klassen van het 6e middelbaar kajakken.

29 september 2021

Ik heb vandaag mogen verder werken aan mijn Transport File. Omdat ik gisteren niet op stage kon gaan, mocht ik vandaag mijn administratieve stage verder zetten op de bureau.

5 oktober 2021

Ik heb vandaag vandaag mogen verder werken aan mijn Transport File. Ook heb ik vandaag geleerd hoe je orderbevestigingen van klanten in het bestand moet zetten. Ik vond het zeer fijn om iets nieuw bij te leren.

6 oktober 2021

Vandaag heb ik mogen verder werken aan mijn Transport File. Ik vind het fijn dat ik mijn eigen taak kan verder maken op mijn 'eigen' manier. Ik vind het fijn dat ik dit zelfstandig kan maken.

12 oktober 2021

Vandaag ben ik mogen verder gaan met mijn Transport File. Ik ben mogen beginnen aan de maand September.

13 oktober 2021

Ik heb mogen verder werken aan waar ik gisteren ben geëindigd. Volgende week mag ik bij Pablo aan de slag. Jan Gevers gaat een nieuwe website opmaken en hieraan mag ik volgende week mee aan werken.

19 oktober 2021

Vandaag ben ik aan de slag mogen gaan bij Pablo, Nancy en Mariska. Ik heb mogen meehelpen met het opbouwen van de nieuwe website. Mariska heeft mij goed op weg geholpen en alles ook goed uitgelegd hoe wat werkt. Ook heeft ze een bundel voor mij gemaakt waar alles in uitgelegd stond hoe ik aan de websites kon werken. Ik heb alles van de huidige website moeten copy pasten naar de nieuwe website. Momenteel staat de nieuwe website nog niet op het internet, omdat er nog volop aan gewerkt wordt.

Om 9:00u. had ik samen met Mariska een meeting met Cedric via Microsoft Teams. De meeting ging over aan wat ik mag werken. We overliepen samen wat er nog allemaal toegevoegd moest worden aan de website aan het deel waar ik aan bezig was.

In de namiddag heb ik van Mariska via een smartphone van het bedrijf, de Instagram pagina van Cook & Bake mogen beheren. Ik heb bv. foto's mogen liken van mensen die onze pagina volgen, foto's liken, reacties mogen plaatsen onder foto's van mensen die iets gebakken hebben met de producten van Cook & Bake, etc.

Ik vind het zeer fijn dat ze mij zelfstandig aan deze taken hebben laten werken en ik de verantwoordelijkheid kreeg om de Cook & Bake pagina even te mogen beheren.

20 oktober 2021

Ik heb vandaag mogen verder werken aan de website. Ik heb mogen verder werken aan de labels over te zetten naar de nieuwe website van Cook & Bake. Dit heb ik bijna afgekregen.


26 oktober 2021

Ik heb vandaag mogen starten met de rest van de labels over te zetten naar de nieuwe website. In totaal heb ik boven de 1000 records moeten overzetten. Daarna heb ik mogen werken aan de recept pagina's. Deze heb ik zelf opgemaakt. Ik kijk naar het voorbeeld van de oude website en zet alle gegevens over. De pagina indeling heb ik telkens zelf gemaakt.

Vandaag was Cedric aanwezig bij ons op bureau en hebben wij samen met Mariska telkens afgestemd aan wat ik zou mogen werken en wat ik nog kan doen.

27 oktober 2021

Vandaag heb ik mogen verder werken aan het overzetten van de overige pagina's. Dit gaat dan bv. over de algemene pagina's, zoals: retourneren, info desk, levering tijdens de feestdagen, etc.

Maar ook over thema's, zoals: Carnaval, Pasen, Halloween, etc.

Ook over merkproducten die zij verkopen, zoals: Zusto, Folkroll, etc.

2 november 2021

Vandaag zal ik geen stagelopen, omdat het herfstvakantie is.

3 november 2021

Vandaag zal ik geen stagelopen, omdat het herfstvakantie is.

9 november 2021

Vandaag heb ik op de bureau mogen zitten bij Mariska, Pablo en Nancy. Ik heb samen met Fawziya, stagiaire van Campus Sint Jan Berchmans Mol, verder mogen werken aan de website van Cook & Bake. Ik heb verder mogen werken waaraan ik de vorige keer aan bezig was. We hebben samen in een tabblad in het programma Spreadsheets gewerkt om te kunnen zien wie bezig is aan welk onderwerp/pagina. Ik heb, 20 voor ik gedaan heb met stage, mijn stagementor Matthias mogen interviewen met de resterende vragen die nog opengelaten werden i.v.m. mijn GIP opdracht.

10 november 2021

Ik heb verder mogen werken waaraan ik gisteren gebleven was. De website is bijna klaar. Ik heb heel goed mee geholpen aan de website. Er moeten nog een paar dingen gebeuren tot de website helemaal in orde is.


16 november 2021

Vandaag heb ik in de voormiddag mogen verder werken aan de website. Rond 10 uur was ik klaar met mijn opdracht en heb ik naar Mariska gebeld, omdat zij afwezig was vanwege ziekte. Ze had mij aangeraden om als ik klaar was om aan Ben of Matthias te vragen of ik bij aan iets verder kan werken. Dit heb ik gedaan in de namiddag. Ik heb mogen verder werken samen met Fawziya aan het Transport File.

17 november 2021

Ik ben vandaag gestart met het verder werken aan het Transport File. Rond 09h15 is Mariska mij komen vragen of ik tijd had om te vergaderen samen met haar en Cedric. Tijdens de vergadering hebben we de website bekeken en besproken wat er nog gedaan moet worden en wat ik nog kan maken. Ik heb mijn taak bij Matthias eerst afgemaakt voor ik hieraan begon, dit mocht van Mariska. Het laatste halfuur ben ik terug naar Mariska gegaan en mocht ik de recepten pagina aanmaken. Hieraan mag ik volgende week nog aan verder werken.

23 november 2021

Afgelopen woensdagavond is er beslist geweest door de Vivaldi regering dat elk bedrijf weer aan telewerk moet doen waar kan. Voor Jan Gevers zal dit niet gaan, omdat ze niet vanuit thuis aan alles kunnen verder werken en ze niet in elke afdeling met een doorschuifsysteem kunnen werken. Ik ben blij dat mijn stage mag blijven doorgaan. Vandaag heb ik mogen verder werken aan het zelf ontwerpen van de nieuwe receptenpagina. Ik ben er stiekem een beetje trots op. Nadat ik de receptenpagina had gemaakt, mocht ik nakijken op de nieuwe website of alle bijhorende foto's van de producten in orde zijn. Dit was bij heel veel niet het geval, dus mocht ik de foto's die ontbraken opzoeken op de oude website en kopiëren op het bureaublad. Hier ben ik momenteel nog aan bezig en mag ik morgen aan verder werken.

24 november 2021

Ik heb vandaag als eerst mogen verder werken aan het overzetten van de ontbrekende foto's. In totaal waren dit 1 108 foto's die ik heb overgezet. Nadat ik alle producten op foto's had nagekeken, mocht ik ze overzetten op de nieuwe website. Dit duurde niet zo lang, omdat ik ze allemaal tegelijk kon invoegen. Nadat ik hiermee klaar was, heb ik nieuwe recepten pagina's mogen aanmaken. Voor ik hier aan begon, mocht ik eerst een interview afleggen met Niels, een magazijnier van het bedrijf. Dit interview verliep zeer vlot. Het interview heb ik nodig om aan mijn derde GIP opdracht te werken. Ik heb na het interview 1 nieuwe recepten pagina volledig kunnen afmaken.

30 november 2021

Vandaag heb ik mogen verder werken aan het aanmaken van nieuwe receptenpagina's. Na dit gedaan te hebben, mocht ik ze op de algemene receptenpagina invoegen, zodat mensen de recepten makkelijk kunnen terugvinden. Ik vond het leuk dat ik mijn creativiteit kon gebruiken in het maken van de nieuwe receptenpagina's. Nadat ik dit had gedaan mocht ik alle content pages nakijken of de meta titel en meta description hierin stonden. Als dit niet het geval was, mocht ik dit zelf verzinnen met bijvoorbeeld behulp van stukjes uit de algemene tekst uithalen.

1 december 2021

Vandaag ben ik gestart met het aanmaken van nieuwe recepten pagina's. Nadat ik alle nieuwe recepten heb aangemaakt, heb ik deze in de algemene recepten pagina gezet zodat mensen die op de webshop kijken, deze recepten kunnen opzoeken en kunnen namaken als ze dat willen. Daarna heb ik gewerkt aan het nakijken van meta titels en meta descriptions. Als deze niet ingevuld waren, mocht ik dit zelf aanvullen met een bijhorende tekst van het product. Om 11u30 is mijn stagementor mevrouw Noyens langs gekomen om mijn evaluatie van het eerste trimester te overlopen met mijn stagementor van de stageplaats Matthias Hooyberghs. Alles was goed verlopen en mijn beoordelingen waren ook zeer goed. Ik ben blij dat ik een goede beoordeling heb gekregen van mijn stageplaats.

7 december 2021

Vandaag was het een leuke dag op stage. Dit wilt niet zeggen dat ik de rest van mijn stagedagen niet leuk vond, in tegendeel. Toen ik aankwam op mijn stageplaats en naar mijn bureau ging, stond er een verjaardagscadeau voor mij klaar. Dit was een bakpakket om cupcakes met creme au beurre te maken, hiermee was ik super blij! Daarna om 08.15 uur hadden Mariska en ik samen via Teams een vergadering met Pablo, Cedric en Krisje. Deze meeting diende ervoor om te bekijken hoe ver we staan met de website en wat er nog gebeurt moet worden. Na de vergadering mocht ik nog een paar ontbrekende foto's opzoeken op de oude website en invoegen in de nieuwe Sana. Na dit gedaan was, mocht ik verder werken aan het overzetten van Meta data en Meta description. Ook heb ik de afdeling productie mogen helpen om 5 dozen met kalenders te bestickeren. Ik moest op elke kalender een sticker plakken waarop het logo en de gegevens van Jan Gevers vermeld stond.

8 december 2021

Vandaag heb ik mogen verder werken aan de meta data en meta description over te zetten naar de nieuwe website. Ik heb vandaag op mijn stageplaats met wafels getrakteerd omwille van mijn verjaardag. Rond 09.30 uur heeft Ben Mariska opgebeld om te vragen of ik in het magazijn pakketjes verzendklaar wou maken. Eerst moest ik nakijken of alles dat besteld was, in het pakket zat. Daarna de producten fatsoenlijk in de doos leggen en de factuur erbij steken + plastic om de goederen te beschermen. Dan de doos dichtmaken en het verzendlabel aanmaken. Als laatst het verzendlabel op de doos plakken en op de verzendkar zetten bij de andere pakketjes die opgestuurd moeten worden. Nadat ik alle pakketjes verzendklaar heb gemaakt heb ik nog even kunnen werken aan de website.

14 december 2021

Vandaag was het mijn laatste dag stage in het jaar 2021. Ik heb vandaag maar een halve dag stage gevolgd, omdat morgen de examenperiode begint. Ik ben mogen beginnen met het vervolledigen van de meta data en meta description. Nadat Pablo alles in orde had gebracht, mocht ik in het magazijn het volume berekenen door de verschillende soorten potjes te meten + de doos waar ze zich in bevinden te meten. Ik moest de lengte, breedte en hoogte van de artikelen en de doos in de computer ingeven. Ik heb dit nog niet kunnen afwerken.

15 december 2021

Geen stage omwille van examens.

Trimester 2

11 januari 2022

Vandaag heb ik mijn eerste stagedag van het jaar 2022 afgelegd. Ik ben begonnen aan het deel waar ik ben gebleven, het overzetten van meta data en meta description op de nieuwe website. In de loop van de namiddag heb ik 2 nieuwe recepten aangemaakt, dit in thema voor Valentijn. Nadat ik deze 2 recepten had aangemaakt, heb ik verder gewerkt aan het overzetten van de meta data en meta description. Pablo had in de loop van de namiddag gevraagd of ik woensdag tijd kon maken om de prijzen te vergelijken met die van een concurrent en die van ons. Aan het einde van de dag heeft Pablo laten weten dat Cédric dit al in orde heeft gebracht, dus moet ik hier morgen niet aan werken.

12 januari 2022

Vandaag ben ik als eerst begonnen aan het overzetten van de meta data en meta description. Nog niet alle meta data en meta descriptions zijn overgezet naar de nieuwe website. Ik moet telkens per artikel afgaan of de meta data en meta description ingevuld zijn. Zo niet, dan moet ik deze invullen. In de meta data moet de artikelnaam komen te staan + eindigen Cook & Bake België. In de meta description moet een korte samenvatting staan wat het product juist inhoudt met nog wat informatie.

18 januari 2022

Geen stage omwille van ziek zijn.

19 januari 2022

Geen stage omwille van ziek zijn.

25 januari 2022

Vandaag heb ik de Franse vertaling in de algemene pagina's mogen overzetten. Dit doe je aan de hand van het bekijken naar de vertaling in de oude Sana. Je zoekt de pagina op, kijkt of er een vertaling in het Frans staat en zet deze over naar de nieuwe Sana. Er waren veel niet vertaald, dus deze heb ik in het rood aangeduid in een document zodat het duidelijk is welke pagina's er nog vertaald moeten worden. Ik heb ook 3 nieuwe recepten mogen aanmaken.

26 januari 2022

Vandaag heb ik mij bezig gehouden met het overzetten van de Franse vertaling in de recepten pagina's. Je bekijkt de pagina in de oude Sana om na te gaan of die pagina in het Frans getranslate staat en zet dit over op de nieuwe Sana als dit hetzelfde recept is. Sommige nieuwe recepten zijn nog niet vertaald in het Frans, dus heb ik deze ook in het rood aangeduid. Nadat ik hiermee klaar was, heb ik verder gewerkt aan het overzetten van de meta data en meta description.

1 februari 2022

Ik heb vandaag van nog meer recepten de Franse vertaling erin mogen zetten. Dit is vooral kopiëren en plakken. Ook heb ik een nieuw recept mogen aanmaken. Nadat ik hiermee klaar was heb ik op de website de foto's nagekeken of alles in orde is. Soms ontbreekte er een foto of was er een fout melding van een foto, dit heb ik dan hersteld. Mariska heeft vandaag een paar dingen uitgelegd, waaronder hoe je een product set aanmaakt. Dit heb ik mogen uitproberen.

2 februari 2022

Vandaag heb ik mij vooral bezig gehouden met het aanmaken van product sets en die vervolgens in de recept pagina's toegevoegd. Een product set geeft meteen de producten weer die in het recept gebruikt worden. De productcode en prijs staan hier telkens ook bij vermeld. Het geeft een snel en overzichtelijk overzicht weer, dus dit is zeker een meerwaarde aan elke recept pagina. Ik ben begonnen bij de Valentijn recepten, vervolgens de Paas recepten en daarna de brood recepten. De valentijn recepten waren het belangrijkste om eerst te doen, omdat dit al binnen 2 weken is.

8 februari 2022

Vandaag had mijn stagementor Matthias mij nodig op zijn afdeling. Ik mocht de route die de chauffeurs afleggen ingeven in Bing kaarten en de afstand en de tijd hiervan noteren naast het adres van de klanten. Bijvoorbeeld: TR04 stopt op die dag op 7 plaatsen om te leveren bij de klant zelf. Hij vertrekt vanuit Jan Gevers en gaat naar het eerst punt, hiervan moet ik de km's en de tijd die je hierover aflegt noteren en zo ook voor de andere adressen. Nadat ik hiermee klas was in de namiddag ben ik nog even naar de afdeling Marketing gegaan om te vragen aan Mariska of ik haar met iets kan helpen. De nieuwe webshop van Cook & Bake is sinds vandaag gelanceerd, maar er zijn nog een paar kleine foutjes ontdekt. Hierbij help ik haar nog verder.

9 februari 2022

Vandaag heb ik een omschrijving, meta data en meta description mogen invullen bij elk bakpakket. Eerst heb ik uitleg gekregen van Mariska hoe ik dit moet aanpakken en wat er allemaal moet instaan in de omschrijving. Nadat ik hiermee klaar was heb ik alle onderwerpen onder het tabblad Ingrediënten & mixen nagekeken of de product pagina's in het Frans beschikbaar waren. Diegene die enkel in het Nederlands beschikbaar waren, heb ik de tekst ervan gekopieerd en in een Word document gezet zodat deze vertaald kunnen worden.

15 februari 2022

Vandaag heb ik een nieuwe taak mogen volbrengen. Pablo heeft aan mij de opdracht gegeven om alle ijssalons van de provincie Antwerpen en Limburg op te zoeken en alle gegevens hiervan te noteren in een Excel document. Naam van de zaak, adres, postcode, gemeente, taal (NL of FR), eventueel e-mailadres en/of telefoonnummer. Via een bepaalde site kan je nagaan, per gemeente, welke zaken er in die gemeente aanwezig zijn. Nadat ik hiermee klaar was, heb ik verder gewerkt met het nagaan of elk artikel op de website in het Frans vertaalt staat. In de tussentijd heeft Mariska mij nog 2 recepten bezorgt die ik mocht aanmaken. Hiervan heb ik 1 aangemaakt, de andere maak ik morgen aan.

16 februari 2022

Eerst ben ik vandaag begonnen met het andere recept aan te maken, de sweet cupcakes. Hierna heb ik beide recepten toegevoegd in de recept pagina.

Nadat ik hiermee klaar was, heeft Pablo mij de opdracht gegeven om alle ijssalons van de provincie Vlaams Brabant en Oost Vlaanderen te noteren in het document. De provincie Vlaams Brabant heb ik al volledig gedaan. Ik moet enkel nog een paar gemeentes afgaan van de provincie Oost Vlaanderen. Hieraan mag ik volgende week verder werken.

22 februari 2022

Vandaag heb ik de teksten die reeds vertaald werden door Rita mogen kopiëren en invoegen in de bijhorende pagina. Het document waar ik vorige week mee bezig was, was al verder afgemaakt door iemand anders.

Nadat ik hiermee klaar was ben ik aan Matthias gaan vragen of hij nog een taak voor mij heeft. Ik heb een paar bundels gekregen van hem waarin de route's van de chauffeur's die zij afleggen in vermeld staan. Deze routes heb ik ingegeven in Bing Kaarten. Ik heb de afstand en tijd van punt A naar punt B, punt B naar punt C, ... er telkens naast vermeld.


23 februari 2022

Vandaag heb ik verder gewerkt aan de taak van Matthias waar ik gisteren ook aan bezig was. Deze heb ik bijna afgekregen, op 3 bundels na.

Om 9 uur had ik een sollicitatiegesprek met Pablo, Hans en Luc. Tijdens dit sollicitatiegesprek hebben we samen bekeken of het mogelijk is om in de grote vakantie bij Jan Gevers als jobstudente te werken. We zijn samen tot de conclusie gekomen dat ik voor Mariska zal invallen tijdens de periode juli en augustus. Voor verdere zaken, zoals contract, ... gaan we nog eens samen zitten om dit te overlopen. Ik vind het zeer fijn dat het bedrijf mij deze kans heeft aangeboden en ben hier met alle vreugde op in gegaan.

1 maart 2022

Geen stage o.w.v. krokusvakantie.

2 maart 2022

Geen stage o.w.v. krokusvakantie.

8 maart 2022

Vandaag ben ik mogen beginnen met de Franse vertaling online te zetten bij het bijhorende artikel/recept. Ook heb ik er 2 nieuwe recepten in mogen zetten, de Vlaamse vlaai en Frambozenkoekjes met Zùsto. Nadat ik hiermee klaar was, heeft Mariska mij uitgelegd hoe haar Outlook, mailbox, in elkaar zit. Ook hebben we een paar verschillende klachten samen overlopen en behandeld. Door de dag heen heb ik een gesprek met Hans en Pablo gehad dat over het werk ging in de grote vakantie, dit volgt nog komende we(e)k(en).

9 maart 2022

Vandaag heeft Mariska mij uitgelegd hoe je met Mailchimp werkt. Cook & Bake werkt met dit programma om mails te ontwerpen en te verzenden. Het is gemakkelijk in gebruik en je kan steeds een overzicht houden van welke mails je allemaal al hebt ontworpen en verzonden. Komende weken, maanden, zal ik dit nog vaak mogen oefenen zodat ik dit zelfstandig vanaf de grote vakantie kan maken. Ik heb er 1 met Mariska samen overlopen en 1 zelfstandig mogen maken die 17 maart zal verzonden worden naar de klanten van Cook & Bake.

15 maart 2022

Vandaag heb ik het eerste uur samen met Mariska haar mailbox overlopen. Ik heb samen met haar een klacht mogen behandelen. Mariska heeft mij vandaag ook aangeleerd hoe je eetbare prints moet aanmaken en heb er al 2 mogen aanmaken. 


Vandaag was er ook een Ijsevent bij Food Center Jan Gevers. Ik heb van Mariska een rondleiding gekregen in de winkel. Een goed georganiseerd en mooi evenement.

Tijdens de voormiddag, nadat ik ben rond gegaan, heb ik Pascalle en Ronald mee mogen helpen met het orderpicken van bestellingen in de winkel. In de namiddag heb ik samen met Geert alle bestellingen mogen inpakken, labelen en verzenden.

16 maart 2022

Vandaag ben ik de dag gestart met een nieuwe taak. Ik heb producten die in promo staan aan -15% mogen aanpassen in Navision. Hierna heb ik een mail verstuurd naar Fred en de winkel om hen hierover op de hoogte te houden. Daarna heb ik samen met Mariska haar mailbox bekeken, mee eetbare prints ontworpen en een mail mogen maken in Mailchimp. 

22 maart 2022

Vandaag heb ik 2 rapidstarts gemaakt voor komende promo's. Deze heb ik doorgestuurd naar Nicky en Fred, zodat zij hiervan op de hoogte zijn. Ik heb ook samen met Mariska klachtbehandelingen gedaan. Stap voor stap gaan kijken hoe je een klacht moet behandelen. Daarna heb ik 5 Facebook en Instagram posts mogen voorbereiden die komende dagen gaan geplaatst worden op de pagina van Cook & Bake. Vandaag is ook mijn stagementor mevrouw Noyens langs geweest om mijn stage evaluatie te overlopen. Het was allemaal zeer goed en inorde, daar ben ik heel blij om.

23 maart 2022

Vandaag ben ik mogen beginnen met het voorbereiden van 2 mails. Deze mails zijn voor week 16 en week 17. Tussendoor heb ik 2 kortingscodes aangemaakt voor Ann. Ook heb ik een nieuw recept aangemaakt die gepromoot zal worden in beide mails met nog andere producten rond het gekozen thema. De mails voorbereiden gaat staat vlotter en vlotter.

29 maart 2022

Vandaag heb ik als eerst in een Excel bestand alle gegevens van de klanten die erin genoteerd stonden mogen bij aanvullen. Dit dient voor de webshop. In de namiddag ben ik begonnen met een nieuw recept aan te maken. Hierna heb ik dit recept toegevoegd op de recepten pagina op de webshop van Cook and Bake. Als laatst heb ik een mail voorbereid voor week 18, hiermee ga ik morgen verder aan de slag.

30 maart 2022

Vandaag heb ik uitleg gekregen over fotoshop. Hiervoor gebruiken ze het programma Adobe Photoshop. Dit programma zal ik moeten gebruiken om banners te maken voor op de webshop en de mails. Hierna heb ik verder gewerkt aan de mail van week 20 en week 21. Als laatst heb ik product sets gemaakt en toegevoegd op de communie/lentefeest pagina die op de webshop online staat.

Trimester 3

19 april 2022

Vandaag ben ik gestart met het overlopen en het in orde brengen van mijn mailbox. Hierna heb ik samen met Mariska een klacht behandeld en bestellingen van eetbare prints in orde gebracht. Zij maakte de eetbare prints aan en ik nam contact op met de klanten per mail om hen op de hoogte te houden over hun bestelling. Daarna ben ik alle recepten die op de recepten pagina staan 1 voor 1 afgegaan en ben ik nagegaan of van elk recept ook de Franse vertaling online staat. Zo niet, heb ik heel de tekst in een Word document toegevoegd. Nadat ik hiermee klaar was heb ik een mail naar Ann gestuurd en haar op de hoogte gebracht dat alles vertaald mag worden in het Frans.


20 april 2022

Vandaag ben ik gestart met het nagaan en inorde brengen van mijn mailbox. Nadat ik hiermee klaar was, ben ik samen met Mariska de bestellingen voor de eetbare prints nagegaan. Zoals gisteren, heeft Mariska de eetbare prints aangemaakt en heb ik de eetbare prints doorgestuurd naar Fred en de klant per mail. Hierna heb ik een nieuwe pagina in orde gebracht. Ann had een paar opmerkingen doorgestuurd die ik mocht vervangen op deze pagina. Daarna heb ik een rapidstart mogen maken voor de promo's van week 16. Dit wilt zeggen dat ik alle producten die in promo gaan staan oplijst in een Excel bestand. Nadat dit bestand af is, stuur ik dit door naar Nicky, boekhoud afdeling, zodat zij dit in Navision kan zetten en Fred als dit ook in het Foodcenter geldt. 

26 april 2022

Vandaag ben ik begonnen met het up to date houden van mijn mailbox. Ik heb een paar mails ontvangen waarmee ik iets mocht voltooien, bijvoorbeeld de home pagina aanpassen met de opmerkingen die werden doorgestuurd naar mij,... Daarna had ik om 09:00u. samen met Pablo, Mariska en Ann een vergadering over klachtbehandelingen. Naar aanleiding van deze vergadering hebben Pablo en ik meer inzicht over welke klachten Mariska behandeld en welke Ann behandeld en is het duidelijk welke klachten wij gaan opvolgen binnenkort. Door de dag heen heeft Mariska mij gevraagd of ik een paar klanten op de hoogte kon brengen i.v.m. hun bestelling per mail. Daarnaast heb ik vandaag vooral gewerkt aan recepten pagina's. Dit houdt in: nakijken of elke pagina juist gelinkt is, of elke recepten pagina hetzelfde ingedeeld is zoals de andere, ...

27 april 2022

Vandaag ben ik begonnen met het aanmaken van mails. Dit gebeurt via Mailchimp. Door de dag heen heb ik nog informatie gekregen van Mariska hoe alles in zijn werk gaat. Tussendoor heb ik Ann gemaild i.v.m. een nieuw recept of iemand van de bakdames dit wilt maken voor Cook & Bake. Hierna heb ik Facebook en Instagram posts mogen voorbereiden en inplannen, zodat deze komende dagen online komen te staan. Om 11:30u. mocht ik deelnemen aan een vergadering samen met Mariska, Pablo en Cedric. Deze vergadering ging over de webshop van Cook & Bake.

3 mei 2022

Vandaag heb ik in de voormiddag klanten gemaild i.v.m. hun bestelling van eetbare prints. Daarna heb ik samen met Mariska en Pablo vergadering gehad. Tijdens deze vergadering hebben Mariska en ik aan Pablo uitgelegd hoe Sana in elkaar steekt en hoe je pagina's kan aanmaken, productset aanmaken,... Daarna heb ik Cedric gemaild om te melden dat er zich een bug voordoet op de webshop.
In de namiddag is Mariska naar huis gegaan nu zij vanaf deze week t.e.m. 4 juni deeltijds thuis werkt. Ik heb de mailbox mogen bijhouden, een klant mogen opbellen die een kennismakingspakket heeft gewonnen, kortingscode voor Ann gemaakt, nieuwe Franse vertalingen online gezet en samen met Hans, Pablo en Dora even vergaderd over de stand van zaken i.v.m. mijn contract. Het was een hele drukke dag en pittig om het alleen te doen in de namiddag, maar met de hulp van Pablo en Mariska (van op afstand) is het gelukt.

4 mei 2022

Vandaag ben ik de dag gestart met het nakijken van de mailbox. Vandaag kon Mariska er niet bij zijn, omdat zij onvoorzien naar het ziekenhuis moest. Nadat ik klaar was met alle mails na te checken en het in orde brengen van bestellingen van eetbare prints, heb ik de rest van de Franse vertalingen online gezet. Ook heb ik voor het eerst, samen met de hulp van Pablo, een affiche mogen maken voor de winkel. Nadat dit klaar was heb ik de winkel/Fred op de hoogte gebracht hierover. Nadat ik hiermee klaar was heb ik een mail gestuurd naar het magazijn en Ann i.v.m. het kennismakingspakket dat ze de producten mogen orderpicken en het pakje naar de klant mogen verzenden. Als laatst heb ik een mail mogen verzenden naar alle klanten van Cook & Bake die ingeschreven zijn voor de nieuwsbrieven en verder mogen werken aan de mail einde schooljaar.

10 mei 2022

Vandaag ben ik eerst begonnen met het nakijken van mijn mailbox. Ik heb eetbare prints mogen aanmaken en Fred/klanten gemaild i.v.m. hun bestelling. Voor ik begon met het maken van eetbare prints, heb ik van Mariska nog eens informatie en uitleg gekregen over het programma Indesign en wat ik er allemaal mee kan doen. Ik tussendoor ook een klant mogen opbellen i.v.m. haar bestelling omdat hier iets aan ontbrak. Nadat ik hiermee klaar was kreeg ik, op aanvraag van Mariska en Pablo, de kans om een rapidstart te maken voor de promo's van week 20. Hierna mocht ik ook affiches maken die zullen komen hangen in de winkel i.v.m. de promo's van week 20. In de namiddag heb ik nieuwe Franse vertalingen online gezet op de webshop van Cook & Bake. Ook heb ik verschillende nieuwe receptjes mogen aanmaken en online mogen zetten op de webshop.

11 mei 2022

Vandaag ben ik begonnen met het nagaan van mijn mailbox. Nadat alle mailtjes in orde waren gebracht, heb ik een eetbare print mogen aanmaken. Na het maken van de eetbare print heb ik Fred en de klant op de hoogte mogen brengen i.v.m. de bestelling. Nadat ik hiermee klaar was ben ik alle nieuwe receptjes nog eens nagegaan en kijken waar het nog beter kan. Om 09:00u. had ik samen met Mariska, Pablo, Cedric en Bo een vergadering. Bo komt Cook & Bake versterken komende maanden en zal de socials bijhouden. Dit wilt zeggen dat zij de mailings, Facebook, Instagram, ... voor zich zal nemen. Tijdens de vergadering heeft Cedric met het overlopen van de webshop een paar foutjes opgemerkt. Deze foutjes hebben Mariska en ik ondertussen aangepast tijdens de vergadering. Bij het overlopen van de webshop heeft Cedric nog een foutje gevonden op een recept pagina. Deze fout kwam in elke recept pagina voor, dus heb ik dit ook ondertussen allemaal mogen aangepast.

17 mei 2022

Vandaag ben ik begonnen met het nagaan van mijn mailbox. Vanaf deze week zal Mariska niet meer aanwezig zijn op de bureau t.e.m. 31 september. Dit wilt zeggen dat ik vanaf nu haar taken mag overnemen zodat ik tegen de grote vakantie weet hoe alles in elkaar zit en ik voorbereid ben op het werk. Tijdens het nagaan van mijn mailbox zijn er een aantal bestellingen van eetbare prints binnengekomen. Deze heb ik gecheckt, in orde gebracht en zowel de winkel als de klant op de hoogte gebracht voor zijn bestelling. Hierna ben ik naar de winkel gegaan om de affiches te gaan afgeven die ik vorige week al had gemaakt. In de namiddag heb ik enkele aanpassingen gedaan aan de webshop, bv. receptenpagina opnieuw geschikt, nagegaan of er nog productsets verkleint moet worden, ... Ook heb ik een Word document aangemaakt waarin alle tekst van de nieuwe recepten instaat die mogen vertaald worden naar het Frans door Rita. Hieraan moet ik morgen nog verder werken.

18 mei 2022

Vandaag ben ik begonnen met het nagaan van mijn mailbox. Terwijl ik mijn mailbox naging, heb ik eetbare prints mogen aanmaken die werden besteld. Terwijl ik bezig was met het maken van de mail voor de klanten van het Foodcenter, heeft Roland mij opgebeld met de vraag of ik voor een klant die bij hem in de winkel staat een eetbare print wil aanmaken en doorsturen. Nadat ik hiermee klaar was heb ik alle recepten waarvan ik de tekst nog moest toevoegen tot het bestand, afgemaakt en dit doorgestuurd naar Ann voor dit te laten vertalen door Rita. Ik heb maandag de opdracht gekregen van meneer Loyens om een persoon binnen de stageplaats te interviewen over het onderwerp derving en hierna een verslag van te maken, daarom heb ik vandaag Ben mogen interviewen over dit onderwerp. Als laatst heb ik productinformatie opgezocht over de bakvormen van Nordic Ware die Cook & Bake verkopen, zodat deze tekst op de webshop online kan gezet worden en vertaald kan worden door Rita.

24 mei 2022

Vandaag ben ik begonnen met het nagaan van mijn mailbox. Ik heb 3 verschillende eetbare prints mogen maken. In de voormiddag heeft de winkel een mailtje gestuurd naar mij met de vraag of ik voor hen een eetbare print wou aanmaken voor een klant die dit in de winkel zelf zal komen ophalen. Hierna heb ik recepten die vertaald zijn geweest door Rita online mogen zetten op de webshop. Daarna heb ik het document van de bakvormen van Nordic Ware verder afgemaakt. Dit heb ik meteen doorgestuurd naar Ann met de vraag of ze dit wilt nakijken of wilt laten vertalen door Rita. Hierna heb ik mailadressen geëxporteerd naar Mailchimp, zodat nieuwe subscribers de nieuwsbrieven van Cook & Bake zullen ontvangen. Daarna heb ik via Sana de webshop nog eens geüpdate, dit moet wekelijks gebeuren net zoals het bijhouden van de subscribers. Ook is er een nieuwe positieve review geplaatst over een artikel op de webshop, deze heb ik online gezet zodat dit zichtbaar is op de webshop. In de namiddag heb ik alvast 2 nieuwe rapidstarts aangemaakt voor week 24 & 25 en de bijhorende affiches aangemaakt voor de winkel. In de tussentijd heeft Pablo aan mij gevraagd of ik elke bakvormen pagina van een klein tekstje wil voorzien met als inhoud uit welk materiaal de bakvormen bestaan en waarvoor het dient, waarvoor het best gebruikt kan worden, ... Als laatst heb ik nog op de webshop zitten surfen en kijken waar er nog bv. linken missen, waar een link verkeerd gelinkt is, ...

25 mei 2022

Vandaag ben ik begonnen met het nagaan van mijn mailbox. Terwijl ik mijn mailbox aan het nagaan was, heb ik 2 eetbare prints aangemaakt. Nadat ik hiermee klaar was, heb ik een affiche voor de winkel mogen maken van de promo (week 21) die vandaag van start gegaan is. Na ik deze heb afgeprint, ben ik de affiches naar de winkel gaan brengen. Hierna mocht ik een mail opstellen voor de doorverkopers en het Foodcenter van de mailing van week 21 over de promo's. Als laatst mocht ik op de webshop nagaan of er op elke ladingspagina, artikelpagina, ... de Franse vertaling beschikbaar was. Zo niet, heb ik alle tekst in een Word bestand toegevoegd en dit bijgehouden om volgende week aan verder te werken.

31 mei 2022

Vandaag ben ik begonnen met het nagaan van mijn mailbox. Ik heb 2 klanten een mailtje mogen sturen i.v.m. hun bestelling eetbare prints. Hierna ben ik verder gegaan met het kopiëren van Nederlandse tekst die vertaald mag worden naar het Frans door Rita. Terwijl ik hiermee bezig was kwam Ann aan mij vragen of ik de tekst van bepaalde all-in bakmixen wou aanpassen op de webshop. Ik heb de tekst in een Word bestand toegevoegd, zodat dit ook naar Rita kan verstuurd worden om dit te laten vertalen. In de namiddag heb ik 2 eetbare prints mogen aanmaken en een klant een mailtje mogen sturen i.v.m. dat zij nog geen bestelling geplaatst heeft voor de gewenste eetbare print. Hierna heeft Ann mij het documentje terug bezorgt van de tekst voor de Nordic Ware bakvormen. Deze tekst heb ik meteen online gezet op de webshop. Als laatst ben ik weer verder gegaan met het kopiëren van Nederlandse tekst op de webshop en dit toegevoegd aan het Word bestand. Hier zal ik morgen aan verder werken.

1 juni 2022

Vandaag ben ik begonnen met het nagaan van mijn mailbox. Ik heb 1 eetbare print mogen aanmaken. Hierna heb ik de mail voor de doorverkopers en de klanten van het Foodcenter mogen maken op basis van de mail die Bo heeft gemaakt voor deze week voor de klanten van Cook & Bake. Daarna heb ik een nieuwe winnaar mogen kiezen van het kennismakingspakket. Ik heb deze mevrouw mogen opbellen voor te melden dat zij de winnaar is van dit pakket en ze zometeen een mailtje zal ontvangen van ons ter bevestiging waarop ze mag reageren dat ze het pakket in ontvangst wenst te nemen. Nadat ik hiermee klaar was ben ik verder gegaan met het kopiëren van Nederlandse tekst dat vertaald mag worden. Om 10:50u. had ik samen met mijn stagementors mevrouw Noyens en Matthias mijn laatste stagevaluatie van dit schooljaar. Na deze evaluatie heeft Ann mij een mailtje gestuurd met de vraag of ik een kortingscode wil aanmaken voor een van onze bakdames. Als laatst heb ik nog verder gedaan aan de tekst van de webshop de kopiëren.

7 juni 2022

Vandaag ben ik begonnen met het nagaan van mijn mailbox. Ik heb 4 eetbare prints mogen aanmaken. Hierna heb ik enkele aanpassingen gedaan aan de webshop wat aangegeven werd door Cedric dat ik via mail mocht ontvangen. Daarna heb ik een mailtje naar Nicky gestuurd i.v.m. dat de promo voor de doorverkopers uit Navision (het online systeem) mag uitgehaald worden, omdat deze promo voorbij is. Als laatst ben ik begonnen met het laatste deel van de Franse vertaling voor de receptenpagina online te zetten. Hieraan werk ik morgen verder, omdat ik vroeger naar huis ben moeten gaan. Ik kreeg vanaf de namiddag plots een zware migraine aanval en kon mijn werk spijtig genoeg niet verder zetten met de nodige concentratie die hiervoor nodig is.

8 juni 2022

Vandaag ben ik begonnen met het nagaan van mijn mailbox. Deze keer waren er geen eetbare prints te maken. Ik heb verder gedaan aan het laatste deel van de vertalingen dat nog online mocht gezet worden. Hierna heb ik online op het internet artikelen die wij verkopen van het merk Mastrad opgezocht om mooiere foto's hiervan online te zetten op de webshop. Daarna heb ik de mail die vandaag verstuurd zal worden naar de klanten van Cook & Bake, mogen namaken voor de klanten van het Foodcenter en voor de doorverkopers. Deze mails heb ik hierna ook mogen inplannen voor verzending. Hierna heb ik nieuwe positieve reviews online mogen toevoegen op de webshop. Nadat ik hiermee klaar was heb ik alles nog eens refresht op het platform Sana, dit gebeurt wekelijks zodat alles up-to-date blijft. Als laatst heb ik aan de hand van de rapidstart van de promo's van volgende week affiches mogen maken die in de winkel zullen komen hangen. Ik heb vandaag mijn uren ingehaald op stage die ik gisteren gemist heb, zodat ik geen stage meer moet inhalen na de examenperiode.

14 juni 2022

Geen stage o.w.v. een begrafenis.

15 juni 2022

Vandaag is het jammer genoeg mijn laatste stagedag bij Jan Gevers. Ik ben zoals gewoonlijk gestart met het nagaan van mijn mailbox. Ik heb 2 eetbare prints mogen aanmaken. Daarna heeft Pablo aan mij gevraagd of ik de mailing in orde wou brengen voor de mailing van deze week. Deze mailing zal verstuurd worden naar de klanten van het Foodcenter en de doorverkopers. Nadat ik hiermee klaar was heb ik een rapidstart gemaakt voor de promo's van week 26. Hierna heb ik de rapidstarts van week 25 en 26 doorgestuurd naar Pablo en hem gevraagd of hij dit wilt mee opvolgen. Na ik hiermee klaar was heb ik een mailtje gestuurd naar alle personeelsleden van Jan Gevers met een dankwoord voor de fijne stageperiode binnen het bedrijf. Als laatst heb ik 25 goodiebags mogen klaarmaken. Dit vond ik super fijn om te doen.

Als dank voor het fijne jaar heb ik het personeel getrakteerd op zelfgemaakte wafels, hiermee waren ze uiteraard zeer tevreden mee. Ik vond het super fijn om als stagiaire bij hen dit jaar mijn stage te mogen lopen en wil hen nogmaals hartelijk bedanken voor alle hulp. Zeker mijn stagementor Matthias en Mariska wil ik super hard bedanken voor de uitstekende begeleiding.

2021-2023 Zoë Vennekens
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin